• Vestkystens Ferieperle

    Vestkystens Ferieperle

  • Vestkystens Ferieperle

    Vestkystens Ferieperle

  • Vestkystens Ferieperle

    Vestkystens Ferieperle

Skjern Enge

Skjern Enge

Naturområdet Skjern Enge ligger mellem Skjern og Tarm på strækningen fra Borris til Ringkøbing Fjord. Et naturområde på 2200 ha, der overvejende består af enge, vådområder, søer, Skjern Å, Omme Å og Gundesbøl Å. Skjern Enge er den vestligste del af Skjern Å-dalen, som engang var Danmarks største delta. Arealet ejes af staten og administreres af Skov- og Naturstyrelsens lokale skovdistrikt Oxbøl Statsskovdistrikt.

I Skjern by ligger udstillingen “Alle tiders å”, som fortæller om Skjern Å naturprojektet og Skjern Å-dalens lange historie. Udstillingen kan bruges som udgangspunkt til naturprojeketet og mange aktiviteter i tilknytning til Skjern Å-dalen og henvender sig til lokalbefolkningen såvel som besøgende.
Åbningstider “Alle tiders å”: Onsdag, lørdag og søndag 12.00-17.00.

Mulighederne for at komme ud i det store naturområde er mangfoldig. Op til naturområdet er der anlagt 26 p-pladser, de fleste med en flot udsigt, borde og bænke. På cykel og til hest kan man komme rundt i området på de anlagte cykelstier og ridespor.
Til fods er der mange muligheder for at komme dybere ind i naturområdet og på lange strækninger følge åen. Skjern Å kan krydses til fods, på cykel eller til hest ad to majestætiske hængebroer og med trækfærger, som betjenes på middelaldervis.

Ture for grupper kan arrangeres ved henvendelse til Miljø- og Energiministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, Oksbøl Skovdistrikt, Ålholtvej 1, 6840 Oksbøl, telefon 76 54 10 20.